Meny Lukk

Velkommen til Kongsvinger!

Kongsvinger kommune er Norges største skogkommune. Norges lengste elv, Glomma, renner gjennom Kongsvinger og deler byen i to. Kongsvinger festning er byens landemerke og ligger over gamlebyen, Øvrebyen. I Kongsvinger kan man besøke Norges beste Golfbane og prisvinnende festningshotell. I Kongsvinger ligger Finnskogen som i tillegg til sine spennende historier, er et senter for friluftslivsopplevelser innen tur, sykkel, jakt og fiske. Kongsvinger-regionen er en del av Osloregionen, og byen ligger litt over en times togtur unna Oslo. Det er ikke uten grunn Kongvingerregionen kalles Norges grønne hjerte.

Klikk på bildet for å åpne stort i ny fane (PDF).

1. Kongssenteret

Byens kjøpesenter. Gode parkeringsmuligheter. Ca. 40 butikker.

2. Strandpromenaden

Strekker seg fra Kongsvinger Budget Hotel i sør og nesten til Sæter i nord. Flott utsikt mot Glomma. Når man går langs elva, passerer man byens flotteste aktivitetspark, ungdomsskolen (KUSK), Skansesletta, Tråstad Skanse og tennis- området på Nord-Tråstad. Ved enden kan man velge å gå på fortauet langs Rv 210 mot byen eller krysse veien og følge gatene gjennom Glåmlia til Vollgata nord for festningen og ned mot byen igjen gjennom vakre Øvrebyen.

3. Kongshallen

Ishockey og kunstløp er to populære idrettsgrener som bruker ishallen flittig i tillegg til skøytegruppa.

4. Gjemselund

Arena for KIL Toppfotball og KIL fotball. To kunstgressbaner, gressbane og treningsfelt.

5. Kongsvinger festning

Kongsvinger festning ble anlagt i årene fra 1673 til 1784. Verdt et besøk. Her er hotell og museum.

6. Rådhus-Teatret

Alltid gode teater- og filmtilbud. Små og store kulturarrangementer. 485 sitteplasser.

7. Scene U

Kulturskolens egen arena og scene, samt øvingslokaler.

8. Strandpromenaden Aktivitetspark

Åpnet i 2019. Byen og Sør-Innlandets flotteste aktivitets- park. Her er skatepark og apparater for aktiviteter tilpasset alle aldre. Her finnes også Tråstadhallen.

9. Kvinnemuseet

Her ble Dagny Juel født. I dag er dette Norges eneste kvinnemuseum. Et mål i seg selv når man går tur.

10. Kongsvinger Museum

Flott turområde ved og rundt festningen. Kongsvinger museum har to anlegg i Øvrebyen: Gyldenborg og Aamodtgården. I tillegg har de ansvar for Skinnarbøl skolemuseum.

11. Byparken

Her er byens flotte lekepark for de minste. Her er stier som knytter Kongsbadet, Biblioteket og Mølleparken ved Glomma sammen.

12. Kongsvinger stasjon

Timesavganger med tog til og fra Oslo, samt daglige avganger til Stockholm. Buss og taxi finner du også på dette knutepunktet.

13. Skansesletta

Komplett friidrettsarena, med løpebane. Stort gressområde med flere treningsfelt.

14. Holtbanen

Holtbanen er en fullverdig skøytebane. Anlegget består også av en 200-meter rulleskøytebane med doserte svinger. Her er også basketballbane og sand- volleyballbane. Ypperlig for sparkesykkel, rulleskøyter, alle ballidretter eller sykle og gå på rulleski om sommeren. På området er også Holthallen og store gressområder.

15. Roklubben

Her kan du lære å ro. For nybegynnere anbefales simulator/romaskin inne i klubbhuset (før man ror på Vingersjøen). Kajakkpadlere er også hjertelig velkommen til klubben. I tillegg har roklubben også to båter som er tilpasset bevegelseshemmede.

16. Tverrfaglig senter

NEMUS jobber med kvalitetssikring av behandling, forebygging, kommunikasjon og service. De foretar grundig undersøkelse og gir deg målrettet behandling og forebyggende råd. Nemus har et tett samarbeid med Avancia. Treningssenteret Avancia er bemannet under åpningstidene, har gode rådgivere og personlige trenere. Populære saltimer. Medlem av Rent Senter og Antidoping Norge.