Meny Lukk

Kjersti Palm Reitan

Vi kjenner henne som en av våre mest kjente lokale artister. Hun har tatt navnet Caitlin Palm som artistnavn. Kjersti har stått på mange scener lokalt, men også på de litt større scener. Vi husker henne som en av deltakerne under MGP Junior i Oslo Spektrum. I mange år var drømmen å ha et eget band, få tilbringe mye tid i studio og selvsagt lage egne låter. Hun har klart begge deler! Nå er hun der hun vil være, men har fortsatt store drømmer. Jeg fikk en prat med henne.

Har du alltid vært interessert i musikk?

Selvsagt, veldig medfødt. Pappa sang og spilte gitar, mor også, og det var et godt musikkmiljø i mitt nærmiljø.  Begynte i barnegospel da jeg var fire år.

Når sto du på en scene for første gang?

Da var jeg også fire år. Julekonserter med koret.

Hvordan gikk ferden videre?

Fikk opptre som solist i koret, og deretter ble det kulturmønstring. Videre ble det arrangert lokalt «Stjerner i sikte», og Jahn Teigen var her. Jeg vant. Wenche Myhre hadde show samme kvelden, og jeg fikk mange gode råd av dem begge.

Du jobbet hardt med en begynnende karriere?

Svaret er ja. Jeg meldte meg på MGP Junior. Demo’n ble spilt inn hos Erik Marthinsen. Jeg sendte inn min egen låt og kom til finalen i Oslo Spektrum.

Du har sikkert noen andre store opplevelser?

Glemmer aldri da jeg fikk synge med Madrugada i Rådhus-Teatret. De var på turné og plukket ut lokale artister som fikk opptre. Det var stort!

I 2008 ble delfinalen i MGP arrangert i Kongsvingerhallen. Du var med i MGP lokalt høsten før. Fortell.

Jeg var én av to som vant MGP lokalt og fikk opptre under oppvarmingen før direktesendingen på NRK den 18. januar 2008. Det var nesten 3 000 i salen, og det «kokte» – som vi bruker å si.

 Du ble også med i et band?

Jeg var vokalist i Borderland i flere år. Da fikk jeg interessen for moderne pop country. Drømmen var å kunne gjøre mer av dette. Brukte også tid på å tenke.

Hva skjedde?

Torgny Larsson skulle spille inn plate, og jeg fikk være korist. Produsenten spurte meg hva jeg ville bli. Han var på utkikk etter en artist å kunne samarbeide med. Han sendte meg melodier.  Så begynte jeg å lage melodilinjer og tekster. Da ble samarbeidet til slik det er i dag. Frode Martinsen er produsenten.

Har du et forbilde?

Celine Dion. Har digget henne helt fra jeg var to år.

Har du møtt henne noen gang?

Ja, to ganger – i Las Vegas og i Stockholm.

Du har en jobb som du liker?

Jobber hos H&M.  Liker meg veldig godt.

Hva gjør du nå for tiden nå mht. musikken?

Jeg jobber med å utvikle meg hele tiden. Musikken er i blodet, og det er dette jeg aller helst vil satse på. Så har jeg familie som støtter meg og en sønn på fire år. Theodor er gullet mitt!

Hva gjør du på fritiden?

Koser meg med familien min.