Meny Lukk

Ane Ingeborg Sandnæs

Vi har en grønn region med et grønt hjerte som symbol. Vi ønsker at flere og flere skal oppdage det vi har å by på. Og det er det mange som gjør!  Etter at det ble satt mer søkelys på vår region og markedsføringen tok seg opp, har tilstrømmingen økt. Men det gjør seg ikke sjøl. En energisk dame står ved roret og styrer regions-skuta. Hun har lang fartstid i dette med å finne den rette veien. Ane Ingeborg Sandnæs har vært leder av Visit Kongsvingerregionen i litt over to år nå. Hun er opptatt av at TV2’s Forræder også skal hjelpe til med å få øynene opp for vår region. Jeg fikk en prat med henne.

Har du hatt en jobb tidligere lik den du har nå?

Vært innom reiseliv de siste 25 år og innom museenes verden. Jobbet også med planlegging av turer for nordmenn til utlandet i 16 år.

Har du alltid hatt et høyt arbeidstempo?

Min mor kalte meg Frøken Rask. Liker å se konkrete resultater fort – helt fra jeg var liten visstnok.

Hva er ditt opprinnelige yrke?

Utdannet innenfor humanistiske fag fra Trondheim og Oslo – blant annet fransk litteratur, historie, grammatikk og etnologi. En tilfeldighet førte meg ut i en reiselederjobb i to måneder, og det viste seg at jeg trivdes veldig godt i den bransjen. Ble 16 år i den jobben.

Nå har du en jobb som skal engasjere regionen. Tar du mye «befaring» i vår region i form av turer?

Nå har jeg fått oppleve mye mer av hva regionen har å by på, og det er sannelig mye! Jeg synes vi har utrolig mye flott her, og vi bør alle bli flinkere til å oppdage dette.

Nevn to saker du brenner ekstra for.

For det første å få folk til å være mer stolte og skjønne hvor fint vi har det her. Flotte plasser og en del utrolig spennende historier. Det andre jeg brenner for, er et reiseliv som ivaretar denne historien vår og våre tradisjoner og som tar hensyn til naturen vår – noe jeg ønsker å fokusere enda mer på. Et reiseliv tuftet på bærekraftige prinsipper er eneste veien nå, og vi har alle forutsetninger til stede for å levere her.

Hva får deg til å engasjere deg så mye?

Folkene bak alle de flotte opplevelsene i regionen. Folk som jobber innafor reiseliv, har sjelden egen berikelse som mål. De har gjerne en sterk trang til å gjøre livet rikere for andre; gi deg og meg en unik overnatting, servere deilig mat og få deg til å nyte livet – en imponerende dedikasjon som ligger bak å levere slike opplevelser til andre mennesker.

Hva betyr Kongsvingerregionen for deg?

De seks kommunene har blitt gode på samarbeid. Handlekraftig region med bærekraftige premisser. Gode på mat og god natur. Min italienske samboer minner meg jevnlig på at vi er veldig heldige. Vi er privilegerte!

Hvordan vil du benytte deg av TV2’s Forræder når det gjelder PR for regionen?

Alle drar i samme retning. Flinke folk rundt dette. Mitt mål er at seerne skal si: «Så fint det er der oppe!» Og da skal de få lyst til å besøke regionen og oppleve det vi har å by på. Og vi som bor her, skal også se bildene og tenke: «Så fint det er her!»

Hvordan er samarbeidet her i distriktet?

Samarbeidet er bedre enn noen gang. Vi er på vei framover, og det bygges mange gode relasjoner innen det offentlige og innen næringslivet. Stein på stein videre nå kombinert med utholdenhet, så er alt mulig for regionen.