Meny Lukk

Atle Hovi

Administrerende direktør i Beitostølen Resort

Å gjenta så mye om at Norge ble stengt i midten av mars og hva dette resulterte i, trenger ingen ekstra utdypelse. Det som kan være interessant, er hvem hadde en plan liggende hvis en krise skulle komme, og hva ble gjort av ulike grep for å overleve «krigen»? At reiselivsbransjen kom til å blø, fikk vi med oss fra dag én. Grensene ble stengt både for utreise og innreise. Midt oppe i fjellheimen sto eier av store deler av det vi ser på Beitostølen, Atle Hovi, med begge beina midt oppi krisen. Hvordan håndterte han lock-down, og har han klart å «reise kjerringa»? Jeg fikk en prat med ham.

Hva fikk deg til å satse på hotell?

Jeg vokste opp med foreldre som startet en skiskole i sin tid, utleie av utstyr også sportsbutikk. De var meget kreative og satset på overnatting og hotell etter hvert. De så behovene underveis.

Hva var din erfaring innen hotellbransjen?

Jeg fulgte med på prosjektene i oppveksten og satset derfor på utdannelse innen Hotel, Restaurant and Tourism Management ved University of Denver i USA.

Hva er ditt grunnprinsipp for å få til det du brenner for?

Har vært topp ti i alpint i NM, og jeg liker å sette mål. Fikk et stipend også som jeg brukte på utdannelsen.

Hva har din karriere betydd for deg?

Fantastisk frihet. Fornøyde gjester som jeg ser kommer tilbake.

Hva tenkte du da du så på nyhetene torsdag 12. mars at nå skulle alt stenges?

Vi begynte med å tappe bassenget med en gang Erna gikk av skjermen. Allerede på kvelden fikk vi kalde føtter, vi turte ikke å holde åpent lenger og stengte all vår virksomhet dagen etter. Det var en skikkelig fredag den 13.

Hvordan planla du?

Først fikk vi ned kostnadene og permitterte medarbeiderne.

Og resultatet?

For eksempel – vi fikk ned kostnadene på rent strømforbruk som har ligget på kr 200 000 per måned til vi i april var nede på kun kr 8 400. Kun frys og kjøl tok strøm. Kompensasjonsordningene fra myndighetene kom godt med.

Markedsføringen nå?

Vi har stort utvalg av opplevelser, og dette har heldigvis mange oppdaget. Vi hadde utrolig godt besøk i juli måned, og det har fortsatt i august.

Hva er den videre framdrift nå?

Det er å få folk til å oppdage alle fjellturopplevelsene rundt Beitostølen. Vi er så heldige å ha to nasjonalparker som naboer; Jotunheimen og Langsua. Besseggen er jo kanskje den mest kjente i tillegg til Bitihorn.

Gleder du deg til å fortsette?

Ja, det gjør jeg. Jeg tror det blir bra resten av året. Mange har oppdaget unike reiseperler i Norge.

Følger du litt med på distriktet hos oss?

Absolutt. Jeg følger med i og med at OppTur og Byen Vår og vi er samarbeidspartnere. Dere har en utfordring når det gjelder svenskehandel. Jeg håper alle bruker pengene i lokale forretninger og i Norge. Nå blir det vel en stund til dere kan reise til Sverige uten karantene også.