Meny Lukk

Dennis Hauger

Vi har fulgt med på sportssendinger og i media ellers om de mange rundene Dennis Hauger har lagt bak seg på ulike baner i sin Formel 3-bil. Har vi en kommende F1-stjerne fra Norge? Dennis Hauger vant Formel 3-mesterskapet nå i 2021 blant et kobbel av kommende fartstalenter fra mange land. Nå står Formel 2 for døra fra neste sesong.
Hva er det som har drevet ham dit han er i dag? Er det Formel 1 som er målet? Jeg fikk en prat med ham.

Du er født med fart i blodet. Når satt du bak et ratt for første gang?

Jeg var to år, men jeg fikk lukte litt på bil og fart fra jeg var ett år – sammen med min far. Jeg var fem år da jeg fikk prøve karting. Da jeg var åtte år, fikk jeg prøvekjøre en gammel Corsa på et jorde i nærheten. 

Men du har kjørt go-kart etter at du fylte fem?

Ja, jeg kjørte i Norge i en lengre periode. Da jeg var ti år, fikk jeg muligheten også i Italia. Deretter ble det kun løpskjøring i utlandet. Da jeg fylte tretten, fikk jeg kjøre EM og VM, og fjorten år gammel ville Red Bull ha meg med på laget for å videreutvikle mitt talent. Fra jeg var femten, har jeg kjørt Formel-løp. Red Bull er med meg den dag i dag.

Hva har vært drivkraften gjennom oppveksten?

Fart og spenning. Har prøvd andre fysiske idretter, men motorsport har vært PRI 1.

Hadde du plakater på rommet ditt gjennom oppveksten av Formel 1-kjørere?

Plakater hadde jeg ikke, men har mange minner ellers. En av de første minner er Michael Schumacher i Mercedes. Definitivt et forbilde. Sebastian Vettel er også en sjåfør jeg har sett mye opp til. Dagens F 1-stjerne, Max Verstappen, har jeg også sett mye opp igjennom årene i CRG-teamet. 

Hva har din karriere betydd for deg?


Den har betydd alt. Dette har jeg jobbet for. Det er en livsstil, og jeg bruker all energi på denne sporten. Er så takknemlig selv om det er hard jobbing. 

Hva er din beste egenskap i dette?


Min styrke er å være rolig, tror jeg. Det er viktig å holde hodet kaldt mens jeg venter på det grønne lyset. Jeg tenker ut en slags strategi for å komme inn i en «sone» når jeg skal kjøre løp. Dette er viktig for meg, og jeg «ser» rundene foran meg, og jeg fokuserer der og da.

Det skal søkes om lisens til F 1, hvordan ser du på det?

Selvfølgelig kult. Må ha 40 superlisenspoeng, og jeg har 43. Når man vinner løp, får man poeng etter hvor man ender opp i mesterskap. Der har jeg vært heldig fordi jeg vant det Italienske Formel 4-mesterskapet og nå verdensmesterskapet i Formel 3 i 2021.

Hva betyr familien for deg i dette «kjøret»?


Familien betyr alt. Vært med helt fra jeg var liten. Jeg har reist mye alene fra jeg var fjorten, men de har vært til stede under løpshelgene.

Tid til venner?


Venner er viktig. Vi har noen andre interesser sammen, og da «henger» vi og snakker lite om motorsport.

Du har et godt management med erfaring?


Harald Huysman har vært avgjørende så langt. De siste sju årene har han jobbet sammen med meg. Han er som et «second family member».