Meny Lukk

Emil Solli Tangen

Vi har hørt hans utrolige flotte stemme i ulike TV-program, på radio og selvsagt på mange scener rundt i Norge. Som 19-åring ble han tatt opp ved bachelorprogrammet for utøvende sangere ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Etter endt studier her begynte han ved Statens Operaskole – som en av de yngste søkerne gjennom tidene. 

I 2013 deltok han i Melodi Grand Prix med metallbandet Gromth. Han er lillebroren til Didrik Solli-Tangen, og de to deltok i Melodi Grand Prix 2020 med sangen «Out of Air». I Kompani Lauritzen gjorde han en sterk figur, og det var flott å se ham i denne rollen og ikke bare stylet opp i dress eller smoking med tversoversløyfe. Den 9. desember møter vi ham i Vinger kirke sammen med Jørn Hoel i en flott julekonsert. Jeg fikk en prat med ham. 

Kan du huske hvor gammel du var da du skjønte at musikk var en del av deg?

Jeg begynte med gitar da jeg var elleve. Klassisk gitar. 

Når begynte du å synge? 

Da var jeg 17 år. Jeg var mye med Didrik da han tok sangundervisning. Sangpedagogen oppfordret meg også til å begynne å synge. 

Hva husker du som den mest spesielle episode i din karriere?

Mange, det. Det er nok en konsert i fjor. Didrik og jeg gjorde en midnattskonsert.
En konsert som ble satt opp i 2020 (pandemitiden) ble avlyst og måtte settes opp senere. Fikk se en plakat på FB og tenkte; hva skjer nå? Skal jeg holde konsert? Dette var samme kveld som Julenatt i Skien kirke. Jeg måtte rekke begge deler. Didrik måtte øve for oss begge. Da jeg gikk ut på scenen, forklarte jeg alt som det var. Det kom et stort latterbrøl fra alle. Og stemningen var selvsagt god under hele konserten.

Spiller du noe instrument i dag?

Jeg spiller gitar og piano.

Hva er din beste egenskap?

Tålmodighet.

Hvis du ikke hadde satset på musikk – hva hadde du jobbet med da?

Vært ingeniør av ett eller annet slag.

Du er veldig flink til å formidle. Er det medfødt, eller?

Er litt begge deler. Var sjenert som liten, men 

man lærer mye underveis. Da jeg fikk sangundervisning, lærte jeg mye om formidling.

Har du stått på mange scener i utlandet?

Vært i Paris, i USA og flere steder ellers i Europa.

Vi har noen flotte arrangementer her på Kongsvinger under noe som heter Liv i Leiren og Vinterfestivalen. Kunne det vært noe for deg å besøke med en intimkonsert? Kanskje en midnattskonsert?

Jeg har vært med på mange intimkonserter, og det er bare for arrangørene å ta kontakt.

Har du hatt noen kulturopplevelse i Kongsvinger utenom Julenatt?

Jeg var i Rådhus-Teatret i Kongsvinger i 2021.

En oppfordring til slutt til leserne om å kjøpe billetter og senke skuldrene. Altså komme til kirken på julekonserten den 9. desember kl. 18.00. 

Hvis du ønsker å bli både rørt og glad og ønsker å oppleve latter og tårer, da må du besøke vår julekonsert. Den er innholdsrik.