Meny Lukk

Gøran Sørloth og sønnen Alexander

Gøran Sørloth var en av norsk fotballs mestmålfarlige spisser på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. I eliteserien scoret han 74 mål på 174 kamper for Rosenborg og ble seriemester fem ganger. Han spilte også 55 A-landskamper og scoret 15 landslagsmål. Sørloth var med i Norges VM-tropp i 1994, og spilte én kamp i sluttspillet. Han er flere ganger utropt av sportsjournalister til å være Norges beste møtende spiss. Sørloth har etter sin fotballkarriere arbeidet i en årrekke som travkommentator for fjernsynet. Nå er sønnen, Alexander, en av Norges mest omtalte up’n coming fotballspillere. Han er lånt ut fra Rosenborg til Bodø Glimt. Her har han medvirket til å få laget opp fra et bunn-nivå til å ligge på en 8. plass i Tippeligaen (når dette skrives). Jeg fikk en prat med to blad Sørloth.

Spørsmål til Gøran:
Hva husker du som den mest spesielle episode i din karriere?

Det må bli den gangen jeg ble proff i Tyrkia og velkomstgaven var en geit. Det var dessverre slik at for geita ble det et litt selsomt bekjentskap fordi den skulle ofres for meg! Den ble slakta på stadion før en treningskamp. Stakkars geit!! Forklaringen var at dette var en helt normal tradisjon.

Hva har din karriere betydd for deg?

Den har betydd at jeg fikk realisere en drøm – reising, nye plasser, nye kulturer og ikke minst treffe mange forskjellige og hyggelige mennesker. Jeg ble bygd opp med masse selvtillit og trygghet og har også fått mange tilbud om jobb p.g.a “ kjendisfaktoren”.

Hva er din beste egenskap?

Min beste egenskap er at jeg ALDRI gir opp!!!!!

Hvis man har ambisjoner om å bli en god fotballspiller, nevn to ting som er viktig for å lykkes.

De 2 viktigste faktorene er treningsvilje og være veldig nøye med detaljer.

Har du hatt noen fotballopplevelser på Kongsvinger?

Selvsagt, og noen store. Det var bestandig vanskelige kamper, KIL var gode og ga oss problemer rett som det var. Husker best Øyvind Husbys tre scoringer da vi vant på Gjemselund. Så var det en episode med Arnfinn Engerbakk der jeg klarte å sette albuen mitt i nesa på han så blodet sprutet! Han snubla og fikk seg en real smell idet jeg skulle komme meg fri. Mange trodde jeg gjorde det med vilje og skulle ta meg. Arnfinn roet ned situasjonen, og alt løste seg til det beste for alle. Alt ble bra utenom kanskje nesa til Engerbakk.

Spørsmål til Alexander:
Hva har din far lært deg som du med hånden på hjertet kan si er hans fortjeneste?

Veldig mye angående spissrollen. Også vært en god sparringspartner i utallige fotballdiskusjoner.

Du scoret 4 mål mot start på Aspmyra i sommer – Hvor går tankene når noe slikt skjer? 

Det gikk ikke skikkelig opp for meg før etter kampslutt. Det er ikke ofte noen scorer 4 mål i en og samme kamp. Det var spesielt.

Når tror du at du er tilbake i Rosenborg?

Ettersom jeg har kontrakt med RBK ut 2016, returnerer jeg etter sesongslutt.

Har du en drøm om å kunne spille for RBK i Champions League? 

Selvfølgelig, det har alle unge trøndere.

Alexander og Gøran – Når familien samles, hva annet snakker dere om enn fotball?

Gøran: Når vi ikke snakker om idrett i familien Roten/Sørloth, går det mye på diskusjoner/samtaler om oppvekst, skole og jobbrelaterte ting. Og selvfølgelig om kjærlighetslivet!!!

Alexander: Det går en del i fotball naturlig nok. Men vi kan snakke om alt mulig.