Meny Lukk

Kamilla Thue

Kamilla Thue kom til Eidskog som toåring. Hennes far åpnet legepraksis, og her ble de boende. Hun har alltid hatt et hjerte for Eidskog. Nå kjenner vi henne best som Eidskogs ordfører – en rolle som vi nok kan si klér henne godt. Hun er engasjert, overbevisende og full av pågangsmot. Eidskog har mange store bedrifter. Nå kommer en ny virksomhet til – verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Hun er stolt over hva Eidskog får til. Jeg fikk en prat med henne.


Når begynte du å interessere deg for politikk?

Alltid vært samfunnsengasjert. Begynte i AUF i 1994. Meldte meg inn i Arbeiderpartiet for over 20 år siden. Siden 2003 har jeg vært med i kommunestyret.

Føler du at Eidskog er en oase hvor du fint kan kombinere både jobb og fritid?

Definitivt! Mange fine turer med familien. Finner alltid nye turmuligheter.

Du har en lang fartstid innen poli­tikken. Hvor viktig er det å ha lang erfaring og bagasje for å vinne gehør for saker man brenner for?

Det kan være en fordel med lang erfaring, men det er ikke avgjørende. Det er mange «ferskinger» i politikken som gjør en veldig god jobb. Men for egen del har det vært en stor fordel å kjenne både mine politiske kollegaer og organisasjonen i Eidskog godt. Jeg er svært stolt over alle våre ansatte som hver dag sørger for at vi har gode tjenester og ikke minst for at vi jobber for vekst og utvikling i kommunen og i regionen.

Hvordan forbereder du deg til styringa i et kommunestyremøte?

Det er mye møtevirksomhet i forkant av et kommunestyremøte. Og det er mye man skal tenke igjennom og forberede godt. Må sette seg inn i hva som gjelder i ulike saker. For meg som møteleder, er det viktig at alle kommunestyremedlemmene opplever at de kan komme til orde. Jeg er veldig glad i kommunestyret vårt og synes det stort sett er veldig god stemning i våre møter.

Hva er din beste egenskap?

Stå-på-vilje. Gir meg ikke så lett.

Eidskog er satt på kartet på mange måter. Nå er det den store møbelfabrikken som er i søkelyset. Fortell hvordan dette kom i stand.

Dette kunne det skrives en hel bok om! Den første kontakten vi hadde med Vestre, var i 2018. Da gjaldt det ikke bygging av fabrikk, men potensielle muligheter i framtida.

Og den videre prosessen?

Våren 2019 ble Klosser kontaktet av Vestre, og tomter over hele regionen ble vurdert. I et møte med Klosser like etter påske det året fikk vi vite hva som var på gang, og foreslo; hva med tomta ved Hydro?

Var den da regulert?

Den var heldigvis allerede i gang med å bli regulert. Kommunestyret hadde satt av penger til regulering noen år tidligere-blant annet for å kunne legge til rette for potensielle utbygginger av Hydro.

Hvordan «beit» Vestre på dette?

Det bør du kanskje spørre ham om, men slik jeg har blitt fortalt det, hadde Jan Christian Vestre vært på befaring i regionen da han ble tipset om denne tomta. Han var nesten hjemme i Oslo, men snudde og kjørte til Magnor da han fikk nyss om denne mulig­heten. Han kom tilbake for å se på tomta og ble «solgt». Resten er historie.

Kan du tenke deg å bli stortings­representant en dag?

Hypotetisk problemstilling. Jeg trives veldig godt som ordfører og håper å få lov til å fortsette som det framover.
Og så skal jeg jobbe hardt for å få min gode kollega Lise Selnes inn på fast plass på Stortinget.