Meny Lukk

Karianne Moen-Pedersen

Karianne Moen-Pedersen er vår unge, lokale velgjører. Hennes motto er: Hva godt kan jeg gjøre for andre? Hun pantet tomflasker for mange tusen kroner som igjen ble brukt til å arrangere fest for enslige forsørgere i desember. Hun ble kåret til årets Glåmdøl i 2022. Men hvordan kan en 17-åring klare å ha slik energi? Hun har idéer i hodet hele tiden. Dette måtte vi finne ut av. Jeg fikk en prat med henne.

Vi må nesten spørre mor – hvor gammel var Karianne da du skjønte at hun var spesiell?

Jeg skjønte en del fra den tiden hun var i barnehagen. Hun måtte passe på alle barna samtidig som hun også viste omsorg for de ansatte. Og hun minnet stadig på da det var sterk sol: Husk å smøre broren min Andreas med solkrem, så han ikke blir brent!

Så til Karianne – har du alltid vært en omsorgsperson – f.eks. også mot dyr?

Ja, jeg vokste opp like ved Klokkertunet. Og jeg var mye sammen med dyr, og jeg følte en spesiell godhet da jeg var sammen med dem.

Hva er det største du har opplevd i ditt unge liv?

Egentlig flere ting, bl.a. gleden jeg møtte under festen for enslige forsørgere. Og det var veldig spesielt for meg den gangen jeg fikk en telefon og invitasjon fra TV2 om å være med på God Morgen Norge. Det var stort å få være med der.

Har du mange frivillige med deg?

Det er pappa og broren min som er mine hjelpere og frivillige. Uten pappa med bil og førerkort, så hadde jeg ikke klart prosjektene mine slik som jeg gjør.

Hva er det som driver deg?

Jeg ser hvordan det jeg gjør gleder andre, og at det blir satt pris på.

Føler du også at de positive «vibbene» i regionen driver deg videre?

Jeg får bare positive tilbakemeldinger. Og jeg må takke media som også skriver om meg. Det gjør meg glad, og det er drivkraften min.

Blir du noen gang sliten?

Ja, det gjør jeg.

Hva gjør du da?

Da fyller jeg på med litt ny energi ved å gjøre andre ting – lese f.eks. Og jeg sover veldig godt om natta.

Hvilken skole går du på?

Jeg går på Sentrum videregående og tar helsefag. Jeg satser på å bli helsefagarbeider eller sykepleier.

Er det flere i klassen din som stiller opp for deg?

Jeg har foreslått for medelever om å bli med som frivillig på noen prosjekter, og det er flere som gjerne vil være med.

Har du nye prosjekter på gang?

Ja, jeg tenker ut nye prosjekter hele tiden.