Meny Lukk

Kjersti Agnete Wangen

Leder i Klosser innovasjon

De fleste har Kongsvinger i sitt hjerte. En person som har satt seg som mål å fånæringslivet til å blomstre i vår region, er Kjersti Agnete Wangen. Kanskje har hun en liten vei å gå, men hun er ambisiøs og har mange planer som skal gjennomføres. Kjersti er full av energi og gir aldri opp. Er det noe som går litt «skeis», da bretter hun opp ermene og tar tak. For tiden er hun midt oppi «korona-krisen». Hun hjelper bl.a. virksomheter til å finne veien videre. Blant annet informerer hun og hjelper til med råd og veiledning angående støtteordninger. Engasjement er viktig. Hvordan får hun dette til? Jeg fikk en prat med henne.

Har du alltid hatt et høyt arbeidstempo?  

Jeg liker å stå på og at det skjer mye. 

Hva er ditt opprinnelige yrke?

Valuta- og rentemegler hvor av mange av disse årene som leder.   

Hva har din karriere betydd for deg?

Veldig mye. Jobbet i mange store virksomheter. Ble leder tidlig og har også fått god erfaring innen ulike fagfelt – og som menneske.

Hva gjør du på fritiden?

Jeg er veldig mye ute og går eller løper med hund! Også er jeg veldig glad i god mat, vin, reise og å være sammen med familie og venner.

Nevn to saker du brenner ekstra for.

Vekst i Kongsvingerregionen og at verden rundt skal få opp øynene for hvor mange muligheter som finnes her.  

Føler du at Jante fortsatt har en grobunn i distriktet?

Mye mindre enn tidligere.

Hva får deg til å engasjere deg så mye?

Hvis jeg først brenner for noe, så får jeg et høyt energinivå.

Hva betyr Kongsvinger for deg?

Jeg har hatt en fin oppvekst her og er veldig glad for at jeg har flyttet tilbake. Datteren min trives også veldig godt. Kongsvinger har så mye å by på, og jeg er veldig stolt av byen og regionen.

Har du noen ideer om hvordan Kongsvinger kunne blitt mer kjent i media?

Vi har så mye å vise frem; alt fra næringsliv og reiseliv til livskvalitet og natur. Vi må tørre å skryte mer av oss selv og ta plass på vegne av regionen – banke på flere dører.

Er det for mange som sitter på «tuene» sine?

Nei, det synes jeg egentlig ikke. Jeg er imponert over evnen og viljen til samarbeid både i næringslivet og kommunene og politikere imellom. Det er nøkkelen til vekst!