Meny Lukk

Levi Henriksen

En presentasjon av månedens I Ramma trenger ikke å bli en lang intro. Å forklare inngående om en av Norges største forfattere som i tillegg er en ekte vingersgutt, gjøres på en måte: Alle kjenner Levi, og Levi kjenner alle. Ikke bare er han innmari god til å skrive, han er også veldig musikalsk. Bandet hans, Babylon Badlands, har mange oppdrag.
Å være musikalsk er medfødt. At to andre norske forfattere, Jo Nesbø (Di Derre) og Cornelius Jakhelln (bandet Solefald) er i samme kategori, sier noe om at disse to kunstneriske sidene helt sikkert henger sammen. Levi ser på sitt forfatterskap og musikken som noen av de viktigste aspekter i livet. Jeg fikk en prat med ham. 

Hvor gammel var du, tror du, da du begynte å fantasere?

Jeg fantaserte mye før jeg begynte å skrive. Det er mange gode historiefortellere i familien, så det må nok ligge i genene. Jeg fikk mange til å le av mine historier da jeg var liten. På skolen leste læreren opp stilene mine. I 3.klasse begynte jeg på en bok. Den ble på tre kapitler.

Når begynte du å spille og synge?

På morssiden er mange musikalske. Jeg begynte å spille bass da jeg gikk i 8. klasse. Opptrådte bl.a. i Metodistkirken.

Drømte du om at du skulle bli forfatter?

Mamma husker en episode. Under potetplukkinga sa jeg at jeg skulle bli forfatter eller musiker, så jeg trengte ikke å plukke poteter. Jeg hadde det nok i bakhodet, ja.

Du har dine røtter i pinsebevegelsen. Hva har det betydd for deg?

Betydd mye. Troen ligger trygt hos meg. Mitt forhold til Gud kommer derfra. Som forfatter kan jeg ta en del stoff fra dette.

Noen spesielle opplevelser du husker?

Sinnsstemningen. Noe var både skremmende og fint på samme tid.

Hva hadde du jobbet med hvis du ikke hadde vært forfatter?

Antakelig journalist.

Har du noen gang hatt i tankene å sette opp en teaterforestilling?

Ikke jeg, men Teater Glåmdal har satt opp. Kontrakt er underskrevet med et større teater, men jeg kan ikke si noe mer om det foreløpig.

Hva gjør du på fritiden?

Holder meg i form. Men bøker og musikk er både arbeid og hobby. Å overvære KIL-kamper er også en hobby.

For å sitere Bibelen. Det finnes tre Maria på Jesu tid. Hun vi kjenner best, er Maria Magdalena. Hun var den som var nærmest Jesus. Hva slags forhold tror du at de hadde?

Jesus var som Elvis. Mange ville være nær ham – også Maria Magdalena.

Vi går snart inn i påsken. Hvordan tilbringer du den?

I jula går jeg i kirken, men i påsken er jeg mest ute på ski. Blir litt trist når jeg tenker på hvor fælt Jesus hadde det. Jeg feirer hans fødsel, men ikke hans død.