Meny Lukk

Milla Grosberghaugen Andreassen

Når man skal satse på konkurranseidrett, så går veien via junior. Men aller først må man ha ski på beina fra man er barn. Det er ingenting som gjør seg selv. Og underveis så blir man på en måte «oppdaget ». Kanskje dette er et fremtidig emne som kan gjøre det bra? Milla har vært ganske så synlig fra hun var liten. Hun har gjort det veldig bra som junior, og vi husker henne som verdensmester i 2023 da hun representerte Norge under junior-VM i Canada. En ting er klart – her skal det satses! Og hun har grener til Kongsvinger. Mye av slekta bor her. Jeg fikk en prat med henne

Hva husker du som den mest spesielle episode fra du var liten med ski på beina?

Må være da jeg var sammen med mamma og pappa i Nordmarka. Fikk en bolle som premie hvis jeg klarte å gå litt lengre og enda litt lengre. 

Hvem var det som skjønte at du hadde noe spesielt i deg? 

Det var nok mamma og pappa. Men mest meg selv.

Og støtteapparatet?

Det har alltid vært mine foreldre. Men hele slekta har støttet meg i min begynnende karriere. De er der fortsatt for meg, og de er jo fra Kongsvinger mange av dem. Pappa er født og oppvokst i byen. Nå har jeg jo støtteapparat
via Skiforbundet også.

Du trener mye i skogen på Austmarka hvor dere har hytte – hvordan er det?

Har mange skiturer på Kopparsmyrene, og om sommeren er det løping til Oppkjøltoppen og Dronningens utsikt. Litt rulleski blir det også.

Har du lært noe spesielt ved å være idrettsutøver?

Det krever mye. Må prioritere vekk en del ting og må være nøye med det jeg gjør. Viktig å ha et mål hele tiden. Drømmen skal helst bli virkelighet.

Går du på skole i tillegg?

Går på Wang toppidrettsgymnas i Oslo

Hvordan er det man «går i kjeller’n»?

Da hiver man etter pusten, lårene stivner, men man får en ekstra «drive» under sekunderingen – at man ligger sånn og sånn an.

Hva er din beste egenskap?

Må være at jeg er en all-rounder. Er god på alle distansene.

Hvis man har ambisjoner om å bli god i konkurranser – nevn tre ting som er viktig for å lykkes.

Strukturert, egen stå-på-vilje og trives med det man driver med.

Hvordan var det å tenke på at en hel nasjon var med og heiet på deg under VM i fjor?

Tenkte ikke så mye på det. Det var jo på andre siden av jorda. Familien heiet på meg på stadion, men så var det sending på TV, og da skjønte jeg at mange fulgte TV-sendingene.

Du skal satse videre?

Jeg skal satse. Planene er klare.

Har du et forbilde?

Jeg har nok Marit Bjørgen som forbilde. Sett opp til henne siden jeg var liten.