Meny Lukk

Ole Christian Veiby 

Ole er en ekte Kongsvingerkar som fra barnsben av hadde store drømmer når det gjaldt bil og bilsport. Hans far, Erik, som selv er en stor bilsportfan, tok Ole med i skogen på ulike rally. Rally Sweden var nok det rallyet som vekket interessen mest hos Ole. Han sa til seg selv; en dag skal jeg kjøre på disse veiene i en rallybil. I og med at faren dannet et rallyteam, EVEN Management, fikk Ole enda mer «lukta» på motorsport. I dag er han en av verdens beste i klassen WRC2. Jeg fikk en prat med han. 

Når satt du bak et ratt for første gang?

Jeg var kanskje en 7 – 8 år. På et jorde et sted.

Fortell om ditt første rally

Det var Rally Hedemarken i 2012. Der kan man søke om lisens i ungdomsklassen fra man er 16 år. Det var en stor opplevelse. I en Ford Fiesta ST – ganske så standard og på høsten.

Hva betyr bilsport-karrieren for deg?

Akkurat nå betyr det alt. Er både jobb og hobby.

Hva er forskjellen på WRC og WRC2?

WRC er jo toppklassen. 10 -12 biler som er fabrikkbiler. WRC2 er klassen under. Et par fabrikkteam her også. WRC2 har en 80/90 HK mindre. Aerodynamikken er litt annerledes.

Hva er din beste egenskap?

Lærer fort.

Hvordan kommer det til nytte i rally?

F.eks. hvis jeg skal kjøre en ny bil i et nytt team. Da er det viktig å kunne sette seg i bilen for deretter å kunne kjøre fort. På godt norsk; tilpassing.

Hvor viktig er det å ha et team i ryggen?

Det er som natt og dag for å lykkes. Å ha de rette folkene rundt seg, f.eks. mekanikere, ingeniører, kartleser – alt skal være så profesjonelt at man selv slipper å tenke på disse tingene. Tilrettelegging er viktig.

Din far er teamsjef i Even Management som du tilhører. Tør du si din far imot noen ganger?

Ja, så klart. Absolutt. Vi tør alle være ærlige mot hverandre og sier det vi mener og som vi føler er riktig.

Når tror du at du er med i den største klassen?

Planen er så fort som mulig. Det kan skje i morgen eller om to år. Det gjelder å gjøre en god figur per i dag for å kunne bli «snappa» opp av fabrikk-teamene i den største klassen.