Meny Lukk

Per Sundnes

Alle kjenner Per Sundnes. Han er en person som vi ofte har sett og ser på TV. Han figurerer i mediebildet både her og der. Mest kjent er han nok etter at han var primus motor for Melodi Grand Prix. Han var med på å finne artister som matchet valgte melodier, og han hadde i mgp-perioden en helt spesiell måte å finne de riktige melodier til hver enkelt artist på. Hvem husker vel ikke Alexander Rybak som vant ESC?
Det kan han nok takke Per Sundnes litt for. Per er ganske beskjeden, men er full av humor og latter. En av hans største egenskaper er også at han er veldig glad i mennesker. Nå er det 10 år siden han sto på scenen i Kongsvingerhallen og sa: –For første gang i Hedmark fylke – velkommen til delfinale i Melodi Grand Prix fra Kongsvinger! Salen kokte! Jeg fikk en prat med ham.

Hva ville du bli når du ble stor?

Jeg ville jobbe med noe foran mennesker eller foran et publikum.

Tok du en utdannelse innen noe spesielt?

Jeg er utdannet lærer og har også bachelorgrad i film og TC fra University of the Arts London.

Har du alltid likt musikk?

Helt klart. Det er denne interessen som gjorde at jeg ble fast musikk- og trendkommentator i NRKs Store Studio i sin tid.

Når fikk du smaken på MGP?

Da jeg var kommentator under Eurovision-sendingene.

Du er blitt kalt MGP-generalen. Du fikk mange ideer underveis?

Ja, jeg hadde en dialog med NRK angående dette med å arrangere delfinaler rundt omkring i Norge slik som i Sverige. Vi fikk det til. Det var en utrolig spennende tid.

I 2008 (og 2009) ledet du del-finalen i mgp fra Kongsvinger. Husker du hvordan det var?

Husker mye, spesielt alle de dyktige menneskene, blant annet artisttilbringere. Og så dyktige produksjonsassistenter fra Sentrum Videregående skole, da gitt. Alle dro i samme retning. Og brua var pyntet i blå og grønne lyspærer. MGP-logoen lyste på veggen over inngangen til Kongsvingerhallen. Og jeg husker de flinke oppvarmingsartistene på scenen. Publikum i salen glemmer jeg aldri. Det var magisk.

Noen episoder du vil nevne?

Ja, pauseinnslaget,Postkort fra Kongsvingerregionen. Morsomt innslag til Mata Hari. Dette har jeg sett på YouTube i ettertid forresten.

Har du vært på Kongsvinger i ettertid?

Flere ganger. Jeg promoterer Specsavers. Møter jevnlig kjente fjes. På Kongsvinger har dere en av Norges beste brillestylister. Stine Westlund har spisskompetansen mange andre bruker. Meget kompetent – briller og stil. Var med en gjeng Kongsvinger-damer i høst og laget moteshow på Casa Blanca. Som et lite stykke Paris på landet. Kongsvinger er blitt en liten motemetropol i Norge, og det håper jeg at flere ser.

Har du noen råd å gi til kultur-arrangører på Kongsvinger?

Finn på noe utradisjonelt. Vet du hva, jeg har sett på Facebook at dere skal ha Visefestival og skal sette opp en forestilling, Postkort fra Kongsvinger. Dette passer jo veldig bra i og med at det er 10 år siden de første Postkortene ble laget. Jeg skal prøve å komme til premieren den 1. mars.