Meny Lukk

Tore Strømøy

«Tore på sporet»

Når vi opplever at hverdagen blir snudd på hodet, barnehager og skoler stenger, og vi blir beordret av myndighetene ikke å være der det er mange mennesker, ja, hva er det man tenker på med en gang da? Jo, en tilværelse hjemme. Vi fikk beskjed om å bruke skog og mark for ikke å sitte for mye stille, men vi måtte også tenke på å lage hyggelig stemning i vår egen stue. Alle har jo TV. Fra mars har vi fått være med på korona-reiser via nyheter nesten døgnet rundt. Det er jo hyggeligere med andre reiser og turer, ikke sant? Derfor var det helt konge at Tore på Sporet var tilbake og at vi fikk være med ham på gode opplevelser og reiser noen søndager. Tore Strømøy klarte å få oss litt «vekk». Jeg fikk en prat med ham.

Hva er din bakgrunn som igjen ledet til at du startet med Tore på Sporet?  

Først begynte jeg å jobbe i en lokalavis og videre i Adresseavisa i Trondheim hvor jeg fikk litt blod på tann med å skrive og nøste opp idéer. Drømmen var vel allerede den gang å kunne lage egne program – enten i radio eller TV.

Mener du også har jobbet i radio?

Ja, etter perioden i avisene, havnet jeg i NRK Trøndelag Radio. Det var en spennende periode.    

Hvordan har det seg at du begynte å jobbe i TV?

Jo, du skjønner, jeg skrek meg til det – at jeg hadde så lyst til å jobbe med TV. Og da jeg hadde skreket lenge nok, så fikk jeg jammen en jobb i NRK Trøndelag TV.

Er ideen med Tore på Sporet helt og holdent din?

Nei, en kollega fra Adresseavisa og jeg kom borti noen saker der folk ville finne slektninger. Vi laget et program om en russer som ville tilbake til Russland for å finne slektninger. Da skjønte jeg at det kunne være noe å bygge videre på. La det fram for Underholdningssjefen i NRK i Oslo. De bet på, og da var det gjort. Jeg ble jo selvsagt glad for det.

Når startet du de første sendingene?

1996 

Hva husker du som den mest spesielle episoden i din Tore på Sporet-karriere?

Alle er spesielle. Det blir som å velge ut et spesielt barn mellom unga sine. Det går bare ikke.

Har du kontakt også etterpå med de du har fokus på under «sporet-seansene»?

Har kontakt med veldig mange – og selvsagt på FB. Alle som vil, har jeg kontakt med – både søkerne og de som er funnet. Så det blir å ha kontakter over hele verden.

Er du opptatt av noe spesielt utenom jobben i NRK?

Skriver bøker og jobber litt i lokalavisa. Spiller litt gitar. Sportsgal.

Hva er din beste egenskap?

Allsidig. Tar ting lett.

Kjenner du til Kongsvinger?

Kjenner byen godt, ja. Kjæresten min er jo derfra, og hun er en god omviser, vet du. Glomma fascinerer meg. Og Festningen er herlig. Det å kunne sitte på muren og se utover byen, skog og vann. Ingen mygg. Kongsvinger er en fin by.