Meny Lukk

Vegard Hansen

Vegard Hansen er et kjent navn innen fotballverdenen i Norge. I 1998 var han innom KIL som spiller. Etter det har han spilt for mange klubber inntil han satset på treneryrket. Høsten 2005 ble det kjent at Hansen tok over som spillende hovedtrener for Mjøndalen. I 2014 ledet han Mjøndalen opp til Eliteserien, etter å ha slått Brann i kvalifiseringen. Etter et par sesonger i OBOS-Ligaen, ledet Hansen Mjøndalen til et nytt opprykk i 2018. Selvsagt er dette erfaringer som kommer godt med nå når han blir hovedtrener for KIL fra 1. januar 2023. Jeg fikk en prat med ham.

Hvor gammel var du, tror du, da du virkelig ble interessert i fotball?

Min far var fotballspiller, og jeg var en skikkelig pappagutt. Var med på alt innen fotball fra jeg var bitteliten. Vi satt og så på Tippekampene på TV, husker jeg. Det var ukens desiderte høydepunkt i mange år.

Når begynte du å spille?

Det var mange områder i Vikersund som hadde løkke-lag som spilte mot hverandre. Her var jeg med fra jeg var guttunge. Så ble det mer organisert etter hver.

Hva husker du som den mest spesielle episode i din spillerkarriere?

Høsten 1994. Jeg spilte for Bristol City, og vi møtte Swindon og Fjørtoft. Vi vant 3 – 2, og jeg ble kåret til banens beste!

Var du noen gang uenig med trenerne?

Ja, jeg kan jo innrømme det. Lært mye av de som er gode og de som jeg følte var litt sånn passe. Jeg var nok litt utfordrende som spiller slik at trenerne syntes kanskje jeg var litt vanskelig. Men det motiverte meg. Jeg sa til meg selv; dette skal jeg gjøre bedre. Etter hvert begynte jeg på trenerkurs.

Hva var det som gjorde at du ville satse på treneryrket?

Jeg er som sagt, lidenskapelig fotballinteressert. Det går jo på å vinne eller tape og å gjøre noe sammen. Vennskap og det sosiale spiller også inn. Jeg var tidlig klar på at jeg ville bli trener.

Hva har fotballen betydd for deg?

Fotball har vært min største interesse og lidenskap hele livet – noe som har gitt meg både opp-og nedturer. Så har det blitt en levevei. Dessuten har jeg knyttet mange relasjoner gjennom fotballen.

Hva er din beste egenskap?

Hardtarbeidende og strukturert.

Hvis man har ambisjoner om å bli en god fotballspiller: Nevn to ting som er viktig for å lykkes.

Talent og viljen samt evnen til å utvikle talentet.

Du har ledet Mjøndalen opp til Eliteserien to ganger. Hvor mye energi må man bruke for å nå opp til Eliteserien?

Har ikke så mye med energi å gjøre, men mer med erfaring og kompetanse og det å få alle til å trekke i samme ende av tauet. Og selvfølgelig ha gode nok spillere. Og nå er det KIL som gjelder! Jeg ønsker å tilpasse meg klubben og kulturen og lene meg på de flinke folkene i klubben. Jeg håper å kunne bli en tilvekst, og at min erfaring og kompetanse kan bli til hjelp. Vi må få det beste ut av spillerne og trenerteamet. Jeg ønsker at flest mulig skal hjelpe oss opp og fram. Engasjement fra publikum og innbyggerne er viktig.

Har du planer om å flytte til Kongsvinger?

Absolutt! Jeg har nemlig fått meg leilighet.

Vegard Hansen oppfordrer alle til å møte opp på Gjemselund. Og det bør nevnes; første hjemmekamp er mot gamleklubben til Vegard – nemlig Mjøndalen.